Microrelatos

Fred siberià

El mercat d’hivern de Xèndia és molt famós. Durant el mes de gener la gent aprofita els descomptes que s’ apliquen a tots els productes després de les festes de Nadal.

Avui el Marcel ha matinat molt per anar a trobar-se amb el Simón . Han quedat al bar de la cantonada per esmorzar junts.

La Clara i la Georgina també han quedat allà. Ja fa una estona que comenten amb els ulls brillants i gesticulacions airoses com han sigut d’emocionats aquestes dies de vacances sense anar a l’institut.

Al final del carrer hi ha una nena que juga amb un pal. L’agafa amb força i el mou amb decisió com si fos una vareta màgica i ella fos una fada enmig d’un encanteri. Està demanant desitjos.

El Marcel i el Simón han trobat  les noies allà parlant animades i s’han afegit a la taula. Es coneixen de viure tota la vida al barri.

La nena de la vareta màgica s’ha girat com si algú l’hagués cridat. De sobte ha deixat caure el pal al terra i ha sortit corrent cap a casa seva amb una rialla dibuixada a la cara.

Corre tant que el cor li batega de pressa i comença a posar-se vermella. Li sobra l’abric i li molesta la bufanda però la mare sempre la fa anar molt abrigada.

El Simón té plans. Quan acabi l’institut marxarà a estudiar a l’estranger. Diu que vol perfeccionar l’anglès per tenir més oportunitats de feina. Els altres tres companys li segueixen la beta però tenen bastant clar que es quedaran amb els pares fins que acabin els estudis superiors i es col·loquin a treballar en alguna empresa de prestigi. Potser muntaran el seu propi negoci. Qui sap!

Els dies transcorren lentament al barri de Xèndia. A darrera dels núvols passa el temps imperceptible, corre el vent, suren les ales dels ocells, es veu l’horitzó serè dels dies que encara han de venir.

Els joves que parlen, la nena que demana desitjos i els botiguers de la plaça centren la seva atenció en les coses que estan fent. No hi ha res que faci preveure la foscor que s’acosta maliciosa.

Però la vida s’acabarà igualment per a tots, quan el camió d’alt tonatge que ha envaït la plaça a tota velocitat s’estavelli contra la gran vidriera del bar i se’ls emporti a tots per davant posant fi a qualsevol projecte.

soap-bubble-1958650_1920

Estándar

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s